Haberler

Ağıralioğlu istifası sonrası HDP ve Kılıçdaroğlu iddialarına çok kızdı: Bunları diyen namussuz alçaktır

Güncelleme:

İyi Parti'ye altılı masada pusu kurulduğunu dile getiren ve Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına itirazlarıyla gündem olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa etti. Son olarak Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini ifade eden Ağıralioğlu, istifa dilekçesinde "Gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. Gereğini arz ederim." ifadelerine yer verdi.

"İSTİFA ZORUNLU HALİNE GELMİŞTİ"

Bugün TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Şehit ailelerinden dua, Kandil'den beddua aldım. Dualar şerefim, beddualar mücadelemdir benim. Bugün benim için siyasi mücadelem içerisinde partim ve partim içerisindeki pozisyonum partime yük olmaya başlamıştır, benim için zorunlu bir seçenek haline gelmişti istifa. Partimin ortak kararı olan Cumhurbaşkanlığı adaylığına imza atmadım, partinin bir oldu bittiye getirilerek bütün emeklerin heba edilmesine itiraz ettim, bu dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim, sonrasında da milletvekilliğine başvuru yapmadım. Benim için erdemli olan buydu." dedi.

"NE KABAHAT KUSUR VARSA NEFSİME ALIYORUM"

Ağıralioğlu sözlerine şöyle devam etti: "Açıklamalarımla partimin mutabık kaldığı siyasi zemini gölgeler hale geldim. Ben kendimi partimdeki arkadaşlarıma, partime yük olmaktan çekiyorum. Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayacağımı ifade ettim. 4 sefer görev değişikliğim oldu, 2'sini basından öğrendim. Basından öğrendiğinizde kendinizi çok değersiz hissediyorsunuz. Genel Başkan pazartesi günü randevu istedim. Detay vermedim. Sebebi şu; nihayetinde bir beraberliğimiz oldu, bize tercih edilen görevleri yaparken de milletimizi utandırmadığımı partime yük olmadığını düşünüyorum. Sözlerimle onların sokakta siyaset yapamaz yükü olmadım. Ne kabahat kusur varsa nefsime alıyorum. İYİ Parti hakarete uğramış insanların partisidir. Genel başkan dahil ithamın iftiranın her yüküyle karşılaştı. Ben kem söz etmem, hukuk var. Beraber mücadele ettik. Bu mücadelede partiden ziyade içine düşürüldüğü durumdan ve bizi mecbur bırakan bu durumdan rahatsızım. Bir hayal kurduk. Bunu milletimizle buluşturmak basittir. Bu ucube sisteminde savrulmasıdır.

"KİM BUNLARI DİYORSA NAMUSSUZ ALÇAKTIR"

Bu süreç içerisinde özellikle itham gösterilmesini istediğim husus var; 'Ağıralioğlu Kılıçdaroğlu alevi olduğu için, HDP'ye de Kürtlere karşı olduğu için de karşı çıktı' diyorlar. Kim diyorsa ki bunları namussuz alçaktır. Yavuz Ağıralioğlu; Kürtlere, vatanına milletine bağlı olan Alevilere kurban olsun. Benim siyasi varlığımın merkezinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ebedi varlığı, güçlü kalkınmış bir ülke, dünyanın rekabet edilemez kapasitesini eğitim marifetiyle birleştirmiş engellenemez bir kudretin ülkesi vardır. Bu hassasiyetimde devam edeceğim. Milletimin menfaatine sırtımı dönmeyeceğim. Hakkı hakkıma karışmış, benden yana hakkı olduğunu düşünen herkese hakkım helaldir.

"PARTİMDEN HÜZÜNLE, ÜZÜNTÜYLE AYRILIYORUM"

İYİ Parti ailesine, bana gösterdikleri ilgiyle sonsuz teşekkür ediyorum. Siyaset böyle sıkıştığı zamanlarda yol ayrımına getiren şey söylediğimiz yol ayrımıdır. İlkelerimi çiğnerken millete sevgili olabilseydim yine bir ilkesizlik yapabilirdim. Sözüyle iradesini, iradesiyle birleştirmiş bir millet evladı. Partimden hüzünle, üzüntüyle ayrılıyorum. Devlet başkanlığı hedefini bir şantaj haline getiren bir takım maddeleri Türk milletine dayatan münasebetsizliğin önüne geçmeliyiz. Biz şimdi bakmak olduğumuz şey şudur; Seçimin sonunda neyi destekleyecek, kime umut bağlayacak. Bütün bunları görebileceğimiz seçim sonucu bizim bundan sonraki mücadele alanımızı belirleyecektir.

"SUSMAM YÖNÜNDE TELKİNLER ALDIM"

Ben siyaseten şöyle telkinlerde bulundu arkadaşlarımız. Dediler ki biraz beklemek lazım. Benim hissiyatım şudur; Şimdi susayım da kongre sürecinde konuşayım şeklindedir. Ben bu şekilde yapmayacağımı genel başkana söylemiştim.

"SEÇİME 2 AY KALA PARTİ DEĞİŞTİRMEK SÖZ ZARAR VERİR"

Bana ulaşmış bana gelmiş bir teklif görüşme olmadı. Seçime 2 ay kala parti değiştirmenin söze zarar verdiği kanaatindeyim. Benim böyle bir gündemimin olmadığının bilinmesini isterim. Seçimden sonra daha sağlıklı değerlendireceğimi düşünüyorum. Vatanınıza bağlısınız, aidiyetiniz ne olursa olsun. Seçim sonrasını görmemiz lazım. Ya bir yol açarız, ya bir yol buluruz. Benim hizalandığım devlet, millet. Seçim sonuçlarını görmeyi çok kıymetli buluyorum."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Yavuz Ağıralioğlu Milletvekili İYİ Parti İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title